Politechnika Opolska - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Wprowadzenie do badań naukowych ze statystyką ogólną

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: IT/JB-NI>WpBaNZSO(5)
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Wprowadzenie do badań naukowych ze statystyką ogólną
Jednostka: Wydział Inżynierii Produkcji i Logistyki
Grupy: 2 rok, sem.4, technologia żywności i żywienie człowieka - Jakość i bezp. żyw., nst. I-go st. (inż.)
Punkty ECTS i inne: 2.00 Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.
Język prowadzenia: (brak danych)

Zajęcia w cyklu "semestr zimowy 2021/22" (zakończony)

Okres: 2021-10-01 - 2022-02-20
Wybrany podział planu:


powiększ
zobacz plan zajęć
Typ zajęć:
Laboratorium, 10 godzin więcej informacji
Wykład, 10 godzin więcej informacji
Koordynatorzy: DOMINIKA MATUSZEK
Prowadzący grup: Karol Bierczyński, DOMINIKA MATUSZEK
Lista studentów: (nie masz dostępu)
Zaliczenie: Przedmiot - zaliczenie
Laboratorium - zaliczenie na ocenę
Wykład - zaliczenie na ocenę
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Politechnika Opolska.
kontakt deklaracja dostępności USOSweb 6.8.0.0-5 (2022-09-30)